Hur länge har du varit idéellt aktiv i AFR?

Jag gick med i föreningen när jag skaffade min första hund och rottweiler 2007.  Mellan år 2009-2011 satt jag med i styrelsen för Östra Lo och idag är jag sammankallande i valberedningen för nämnda styrelse.

Hur ser ditt liv ut förutom idéellt arbete i AFR?

Jag bor på Lidingö tillsammans med min man, 16årig son samt 2 glada hundar. En rottweilertik och en jaktlabbehane. Jag har även två stora barn som flyttat hemifrån.

Just nu är jag tjänstledig från mitt ordinarie jobb som sångerska vid Kungliga Operan i Stockholm för att utbilda mig till hundpsykolog och problemhunds-coach. Samtidigt jobbar jag med mitt egna företag Bonus canis hundträning där jag undervisar hundägare i grupp eller privat.

Ledig tid spenderar jag helst med familjen eller med träning/tävling av egna hundarna.  Båda hundarna tävlar i spår och lydnad.  Labradoren även i jakt.

Har du en aktiv roll även på din lokala brukshundklubb?

Ja i allra högsta grad! Jag har just avslutad mitt medlemskap i styrelsen för Lidingö Bk eftersom jag bedriver konkurrerande verksamhet till brukshundklubben. Innan dess har jag jobbat aktivt i styrelsen dels som ledamot och de två sista åren som vice ordförande.

Jag är utbildad SBK-instruktör och håller kurser på klubben samt är medlem klubbens tävlingskommitté. I klubbens egen tidning Pass På är jag krönikör.

Jag sitter även med i styrelsen för SBK Stockholmsdistriktet sedan ett år.

Vad är det som får dig att fortsätta med det ideella arbetet?

Hundarna och Rottweilern i synnerhet! Rottweilern är hunden i mitt hjärta och varje gång man lyckas fånga upp en nybliven rottweiler-ägare som man kan inspirera till att gå en kurs eller träna med sin hund känns det bra och viktigt!

Glädjen när man ser ett ekipage utvecklas tillsammans under en kurs!

Vikten av att det måste finnas lokala brukshundklubbar kvar ute i landet dit alla ska kunna söka sig för utbildning eller rådgivning!

Jag vill också kunna veta när jag är ute och lägger upp ett tävlingsspår kl. 06.00 en söndagsmorgon att nästa gång är det jag som kommer till en klubb där det finns figuranter och andra frivilliga som lagt ner ett stort arbete. Denna gång för att jag ska kunna få en bra tävling med mina hundar.

Lämna ett svar