NYTT ÅR – NYA MÅL!

Då var det dags igen. Ett nytt år har återigen inletts. Vad innebär det för dig?

Innebär det nya löften som ska infrias, såsom tappade kilon? Eller är det kanske en ovana som ska brytas?

Att avlägga nyårslöften är nog inte riktigt min grej. Jag tycker mest de får mig att känna dåligt samvete resten av året. Det är väldigt sällan jag lyckas genomföra de storslagna planer jag smider under nyårsnatten. De som känns så självklara och lätt genomförbara just då, i champagnens berusning!

Numera föredrar jag att se det på det här sättet: Nytt år= Nya möjligheter! Det nya året känns fräscht och spännande! Förhoppningsvis har det gångna årets träning och erfarenheter gjort att man har ny lärdom och kunskap som kan användas till ngt bra. Man kan drömma om framtida förstapris och titlar. Skriva in kommande års kurser och tävlingar i den ännu så länge rätt tomma almanackan.

Jag ser även framför mig härliga promenader i skog och mark. Vilka fantastiska promenadområden vi har här på Lidingö!

Det är bara en sak som bekymrar mig.

Varför kan inte alla hundägare respektera att använda koppel på sin hund i områden där koppeltvång råder?

Även små hundar ska gå i koppel! Jag möter allt som oftast löst springande hundar på mina promenader runt t ex Kottla-sjön, där tydliga skyltar signalerar koppeltvång. Det är så tråkigt att behöva ropa till hundägare att kalla in sina hundar, vilket många dessutom inte heller kan. Mina hundar får inte och vill inte leka med alla hundar de möter.

Det är jag som ägare som bestämmer när de leker och med vem.

Det är en ynnest att kunna få gå med lös hund i områden som tillåter detta men det innebär också ett enormt ansvar hos oss som hundägare. Kan hunden kallas in? Lyssnar den till sin ägare även när den blir distraherad av ngt?

Det är alltid vi som bär ansvaret, för stora som för små hundar. Tänk så tråkigt om det skulle bli koppeltvång överallt!

Jag har satt upp mina mål för år 2012! Jag hoppas på att kunna nå dem, de är inte orimliga de kräver bara lite fokus och träning!

Lycka till med Era mål, hoppas vi ses på träningsplanen!

Lämna ett svar