Om mig

Mitt namn är Anita Weinius. Att sjunga och att träna hund är det roligaste jag vet. Det är en otrolig ynnest att få dela dessa båda intressen i mitt arbete. Dels som operasångerska, dels som hundinstruktör. I min roll som hundinstruktör använder jag mig enbart av  metoder som ska kännas bra för både hund och hundägare.

En resa genom 16 år av hundliv och minnen

För 16 år sedan köpte jag min första hund, vilket kom att förändra många saker i mitt liv. Min första hund blev en söt liten rottweiler. Det är ingen nybörjarhund enligt alla hundböcker jag läste….. Nu är den lilla Rottweilern stor och tävlar i lydnadsklass 3, rallylydnad, högre spår samt tränas i sök. Aquila, min prinsessa, och jag har lärt oss mycket de senaste åren!

Aquila togs bort i april 2016. R.I.P min älskade.<3

För 13 år sedan kom hund nummer två till vår familj, jaktlabben Acke. Med Acke tränar och tävlar jag elitklass lydnad , högre spår, rallylydnad och givetvis jakt! 

Acke är idag en glad pensionär och hänger med på lite nosträning då och då.

Från jakt till lydnad och specialsök!

Idag har jag även en ny stjärna: Tristan, även han labrador av jakt-typ som nyligen fyllde 7 år. Han är full av energi och tävlar förutom i jakt: Lydnad, rallylydnad, Nose work och specialsök och spår.

Tristan är uppflyttad till Klass 1 i lydnad, fortsättningsklass Rallylydnad, Klass 2 i Nose Work samt Lägre spår.

Vi ser fram emot att tävla i Specialsök och han har provat klass 2 med bra resultat.

Min anställning på Kungliga Operan sa jag upp mig från 2016 efter 28 år och arbetar idag med att träna och tävla egna hundar samt undervisa andra hundägare i mitt eget företag.

En mångsidig hundinstruktör: Från kliniken till träningslokaler.

Sedan 4 år arbetar jag även på Östra djurkliniken som djurskötare, administratör samt receptionist.

Jag är legitimerad allmänlydnads samt SBK-instruktör, Nose Work-instruktör/ Doftprovsdomare, kantarellsöks-instruktör, hundpsykolog och SBK specialsöksinstruktör.

Jag arbetar även som instruktör på Hunduddens träningscenter, Hjorthagens hundcenter samt på Lidingö Brukshundklubb. Tycker om att arbeta individuellt med varje enskilt ekipage (hund och ägare) för att hitta den bästa, och därmed roligaste träningen.

Utbildningar

Kom igång med din hundträning

Kom i kontakt med mig

Är du intresserad av att gå någon av mina kurser? Eller kanske börja tävla med din hund? Kontakta mig vid frågor eller boka kurs direkt.